Jordi Rodríguez Amat
EL ARTISTA:
Jordi RODRÍGUEZ AMAT va néixer en una casa situada en el carrer major de Sta. Coloma de Gramenet el dia 2 de novembre de 1944. A l'edat d'11 anys deixa l'escola primària i comença a treballar els matins de pintor de parets amb el seu pare. Per les tardes assisteix a les classes de dibuix i pintura que el pintor i cartellista català Josep Alumà Sanz impartia a casa seva, a la Gran Via de Barcelona. Era una escola privada que aquest pintor havia creat amb el nom de Liceo las Artes. Els vespres assisteix a l'Escola de Mestres Pintors i Decoradors on aprèn les tècniques de la retolació, les imitacions de marbre i fusta i les de daurats i policromats, obtenint el títol de Pintor Decorador el juny de 1960. El mes de setembre d'aquest mateix any, a l'edat de 15 anys, ingressa a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona situada en el carrer d'Avinyò de la ciutat comtal. Amb 19 anys acaba els estudis d'aquesta escola i obtè el títol de Professor de Dibuix. Posteriorment obtindrà els títols universitaris de Llicenciat en Belles Arts i Arquitecte Tècnic.

Entre el 1965 i el 1969, Rodríguez Amat resideix alternativament a Barcelona, París i Munic, ciutats aquestes on realitza llargues estades i on descobreix tot el món de l'art contemporani. A partir del 1970 s'instal·la a Barcelona i a Sta. Coloma de Gramenet, tot continuant una forta tasca artística i creativa. Actualment, i des de l'any 1994 resideix a Les Olives (Garrigoles), un poble pagès situat en el bell mig de l'Empordà, i on ha creat el Centre d'Art Contemporani i la Fundació que porta el seu nom.

ACTIVITAT ARTÍSTICA:
L'activitat artística de Rodríguez Amat es concreta en una constant producció a l'àmbit de totes les arts plàstiques: pintura, escultura, fotografia, obra gràfica, etc. La seva obra artística s'ha creat al llarg de més de quaranta anys, tot realitzant nombroses exposicions individuals i col·lectives.

ACTIVITAT DOCENT:
Jordi Rodríguez Amat ha realitzat al llarg de més de 25 anys i continua avui encara una activitat pedagògica com a professor de dibuix, art, història de l'art, geometria descriptiva, etc. Ha estat professor a diferents escoles privades i instituts d'ensenyament secundari, a l'Escola de Mestres de la Universitat de Barcelona i a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials a Terrassa. Actualment desenvolupa la seva activitat docent en el batxillerat artístic de l'I.E.S. de la Bisbal d'Empordà.

SITIO INTERNET PERSONAL:
Pulse aqui


EMAIL:
Email